Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dubbel chocolate cupcakes med havssalt

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 20 st har redan röstat
Dubbel chocolate cupcakes med havssalt

Roy Fares oemotståndligt goda amerikanska cupcakes. Testa!

Ingredienser

12 stycken

Cupcakes

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 0 ,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0 ,5 tsk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ,5 dl kakao
  • 1 ägg
  • 120 g vegetabilisk olja
  • 2 ,25 dl hett vatten

Choklad frosting

  • 200 g mörk choklad, 70%
  • 300 g rumstempererat osaltat smör
  • 2 ,5 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0 ,25 tsk salt (1⁄4 tsk)
  • ev. flingsalt att strö över

Så här gör du

  1. Cupcakes: Sätt ugnen på 170 grader. Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg och olja lite lätt i en annan bunke. Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott. Tillsätt lite i taget av hett vatten och blanda till en slät smet. Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt. Fyll formarna till 3⁄4 med smet och grädda mitt i ugnen i 17-18 minuter. Prova med sticka att cupcaken är genomgräddade, låt svalna helt.
  2. Chokladfrosting: Hacka chokladen och smält försiktigt i ett vattenbad eller i mikron. Låt svalna till ljummen temperatur. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt fluffigt i en bunke. Om frostingen känns för lös kan den stå i kylen i 10 minuter och stelna till lite. Spritsa frosting på varje cupcake och strö över flingsalt om du vill.
2 kommentarer om "Dubbel chocolate cupcakes med havssalt"
  • janbou
    janbou

    Hej, har testat receptet. Men något känns fel i proportionerna för smeten. Blev alldeles rinnigt. Kan det ha blivit fel i receptet? Undrar jana

  • Maja75
    Maja75

    Jag blev mycket nöjd! Cafékvalitet på muffinsen. För mig fungerade proportionerna.

Du kanske även gillar