Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Drakamöllans päronkaka

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Det går bra att att använda laktosfritt smör och glutenfritt mjöl. Kakan blir minst lika god.

Ingredienser

8 portioner

Pajdeg

  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Päronfyllning

  • 1 pkt saffran ( 1/2 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 mogna päron

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Knåda alla ingredienser till degen.
  3. Tryck ut degen i en pajform, cirka 28 centimeter i diameter Skala och tärna päronen. Blanda päronen med ingredienserna till fyllningen och häll över pajskalet.
  4. Grädda i ugnen i 40 minuter.
  5. Kakan serveras med en klick vispad grädde.