Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dragonkyckling med ris

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 53 st har redan röstat

Stekt kyckling i en örtig, krämig sås med vitt vin, dragon och creme fraiché. Lättlagat, snabbt och supergott!

Ingredienser

4 portioner

Dragonkyckling

  • 800 g kycklingfilé salt
  • peppar
  • 25 g smör att steka i
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 dl vitt vin, torrt
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • 3 msk torkad dragon
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 msk dijonsenap

Tillbehör

  • Ris till servering, exempelvis basmati.

Så här gör du

  1. Skär kycklingen på längden i 3 delar. Salta och peppra kycklingen. Stek kycklingen i en het stekpannan så den får fin färg. Lägg den stekta kycklingen åt sidan.
  2. Fräs lök och vitlök i stekpannan på medelvärme i ca 5 minuter. Tillsätt vin, creme fraiche, grädden dragon, fond och senap. Vispa så allt blandas väl.
  3. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och låt den bli varm igen.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med kokt ris.
4 kommentarer om "Dragonkyckling med ris"