Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Donals saffransfiskgryta

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Donals saffransfiskgryta

Mustig soppa med skaldjur från Donal Skehan.

Ingredienser

8 portioner
  • 125 olivolja
  • 1 lök
  • 1 fänkål, tunt skivad
  • 2 små purjolök, tunt skivad
  • 2 msk tomatpuré
  • 2-3 lagerblad
  • 4 stora vitlöksklyftor, finhackade
  • 1-2 röda chilifrukter
  • 125 vermouth
  • 1 pkt saffran
  • 2 x 400g burktomater, hackad, eller 800g färska tomater, skalade och hackade
  • 1 tsk honung
  • 2 liter fiskbuljong
  • 5 medelstora potatisar, skalade och skurna i 2 cm stora bitar
  • salt och svartpeppar
  • 1 kg benfria filéer av fast fisk
  • 12-16 blåmusslor

Så här gör du

  1. Hetta upp oljan i en stor gryta och svetta löken, fänkål och purjolök i ca 15-20 minuter tills grönsakerna är klara och mjuknat. Låt dem inte få färg.
  2. Tillsätt tomatpuré och fräs i ett par minuter. Fortsätt med lagerblad, vitlök och hel chili. Blanda i vermouth, saffran, tomater och honung och koka i 20 minuter på låg värme.
  3. Slå på fiskbuljongen och potatis och låt sjuda. Sjud i 10-15 minuter tills potatisen är nästan kokta. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär fisken i 4 x 4 cm bitar. Fem minuter innan servering, tillsätt fisken och musslor, och låt sjuda i 3-4 minuter. Musslorna ska öppna sig, kasta musslor som inte öppnat sig.
  5. Lyft ut och kasta lagerblad och chili och servera.
Du kanske även gillar