Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dipp på ostbågar – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Vad sägs om att dippa dina favoritsnacks i ostbågsdipp, eller ostkroksdipp om man så vill. Här är ett enkelt recept på härligt krämig dippsås gjord på just ostkrokar och cheddarost. Mums!

Läs också: Så gör du supergoda chipskakor

Ingredienser

1 portion
  • 5 dl ostbågar/ostkrokar
  • 4 dl mjölk
  • 2,5 dl cheddarost 8riven)
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl

Så här gör du

  1. Häll ostkrokarna i en påse och krossa dem.
  2. Värm mjölken i en kastrull.
  3. Smält smöret i en annan kastrull och vispa ner mjölet, lite i taget. Tillsätt mjölken och sjud tills blandningen tjocknar.
  4. Häll i den rivna cheddarosten och låt den smälta.
  5. Rör till sist i de krossade ostkrokarna. Klart!