Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dinkelvåffla med lax och citron- & dill crème fraîche

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

En matvariant av våfflan, fungerar lika bra som fingerfood, förrätt eller som till middag på självaste våffeldagen. Härligt svenska smaker får träda fram!

Ingredienser

8 våfflor

Våffelsmet

  • 2 dl dinkelmjöl, fullkorn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 100 gram smält smör
  • en nypa salt

Tillbehör

  • 2 dl crème fraiche, 34%
  • 2-3 msk finhackad dill
  • 1 citron, zesten
  • Grovmalen svartpeppar
  • Varmrökt lax
  • Rödlök

Så här gör du

  1. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt ägg, mjölk och salt. Rör till en slät smet och ha till sist i den smälta smöret.
  2. Vispa upp crème fraichen, först blir den lös och därefter går den tillbaka till fast form men lite fluffigare än innan. Smaksätt med dill, citron och svartpeppar. Finhacka eller skiva rödlöken tunt.
  3. Grädda våfflorna och servera med lax, crème fraîche och rödlök.