Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dinkelpizza!

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Hej alla matälskare!
Vem tycker inte om pizza? Dock är det inte det hälsosammaste man kan välja att äta. Jag testar därför en twist där jag har målet att göra degen lite nyttigare!

Ingredienser

1 portion

Deg

  • 8 dl fullkorns dinkelmjöl
  • 1 1/2 tsk Salt
  • 50 g Jäst
  • 2 msk Olivolja
  • 3 dl ljummet vatten

Tomatsås

  • 500 Krossade tomater
  • Salt
  • Socker
  • Tomatpuré
  • Oregano
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • vitlök
  • Olivolja
  • timjan
  • chilliflakes

Tips på topping förutom OST

  • Salami
  • Skinka
  • Tonfisk
  • Oliver
  • Tomater
  • Champinjoner
  • prosciutto
  • Räkor
  • gorgonzola
  • lök
  • Bacon
  • Ägg
  • Majs
  • Fetaost
  • Pesto
  • Köttfärs
  • Musslor
  • Korv

Till pizzan

  • Sallad

Så här gör du

  1. Börja med att smula ner jästen i 1 dl fingervarmt vatten. Låt den lösas upp och tillsätt därefter resterande ingredienser och rör ihop. Sätt plastfolie och en handduk över degen som ska stå ca 40-60 min och jäsa.
  2. Koka upp de krossade tomaterna och tillsätt kryddor efter egen smak. Låt såsen svalna.
  3. Sätt ugnen på 250 grader och börja knåda degen. Kavla sedan ut den på ett bakpapper på en plåt. Här kan du välja att göra en stor och tjockare pizza eller flera små och tunnare. Låt sedan degen vila på plåten i ca 5-10 minuter.
  4. Lägg på tomatsåsen, ost och din topping. Släng in pizzan/pizzorna i ugnen högt upp i ca 10 minuter, titta till då och då så du får den färg du vill ha på pizzan.
  5. Hacka en god sallad till och njut!
Du kanske även gillar