Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dinkelpizza med tryffel & potatis

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Denna pizza är gjort på dinkelmjöl för en god och saftig botten!

Ingredienser

2 st pizzor

Pizzadeg

  • 50 g jäst
  • 2 tsk socker
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vatten
  • 8 dl dinkelmjöl

Fyllning

  • 6 st potatisar
  • 2 st mozzarella
  • 2 msk tryffelolivolja
  • 5 g tryffel
  • purjolök
  • 3 dl riven ost

Så här gör du

  1. Pizzadeg: Blanda jäst, socker, salt, olja och vatten som är 37 grader i en bunke. Blanda ner lite mjöl i taget tills att du får en elastisk och fast del. Det mjöl som är kvar spars till utbakning
  2. Jäst degen i 45minuter under bakduk. Dela till två delar och kvala ut till två stora pizzor. Lägg på plåt med bakplåtspapper
  3. Fyllning: Skala och skär potatisen i smala skivor. Tillaga i ugnen på 175grader i ca 10 minuter tills att potatisen blivit mjuk. Häll över potatisen i en bunke och tillsätt tryffelolivoljan. Blanda och smaksätt med salt
  4. Hacka och stek purjolöken i lite olja. Lägg åt sedan. Skär mozzarellan i mindre bitar
  5. När degen är färdigjäst och utkavlad häll på hälften av osten på pizzan. Lägg på hälften av mozzarellan och potatisen. Riv hälften av tryffeln ovanpå. Lägg resten av fyllningen på den andra pizzan.
  6. Grädda i ugnen på 220grader i ca 15minuter. Klart att servera