Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dinkel- och rosmaringrissini

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

De italienska brödpinnarna grissini har snabbt blivit populära. Goda till soppa, på en buffé eller till drinken.

Ingredienser

16 stycken
  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 0,75 tsk salt
  • 2 msk färsk rosmarin, hackad
  • 5 dl siktat dinkelmjöl, cirka

Så här gör du

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, honung, salt, rosmarin och det mesta av mjölet. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg.
  2. Låt jäsa under duk cirka 1 timme. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Dela den i 16 bitar. Rulla dem till fingertjocka längder, cirka 25 centimeter långa.
  4. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper och pudra över lite mjöl. Grädda i mitten av ugnen 12–15 minuter. Låt grissinin svalna på galler utan duk och servera dem nybakade.