Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Dark forest cake med körsbär & blåbär

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

En mäktig chokladtårta för alla älskare av sött. Dessutom helt glutenfri. Servera med en dubbel espresso och lyckan är gjord.

Ingredienser

10-12 BITAR
  • 300 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 2 dl majsena
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Frosting

  • 90 g smör, mjukt
  • 6 1 ⁄2 dl florsocker
  • 1 1 ⁄2 tsk vaniljsocker
  • 150 g Philadelphiaost
  • 1 ⁄2 citron, finrivet skal och några droppar av saften

Till montering

  • 11 1 ⁄2 dl blåbärssylt eller körsbärssylt cirka 75 g körsbär, blåbär eller björnbär
  • mörk choklad, riven

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en form med löstagbar botten, cirka 20 centimeter i diameter.
  3. Hacka chokladen. Smält smöret. Rör ner chokladen i det smälta smöret och fortsätt röra tills all choklad smält.
  4. Vispa ihop majsena, socker, ägg, bakpulver och vaniljsocker med en elvisp.
  5. Vänd ner äggsmeten i chokladblandningen. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter.
  6. Frosting: Vispa ihop smör och florsocker, rör därefter ner vaniljsocker och Philadelphiaost. Vispa till en slät glasyr.
  7. Tillsätt citronskal och saft.
  8. Montering: Dela tårtan i två bottnar. Bred sylt över den ena och lägg ihop tårtan.
  9. Bred frostingen över tårtan och garnera med bär och riven choklad.