Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Fryst Dajmtårta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

En riktig sommarfavorit. En mandelbotten som är toppad med krämig glass med bitar av Dajm.Superbra att ha i frysen, bara att plocka fram när man får spontana besök i sommar.

Ingredienser

10 portioner

Botten:

  • 3 st Äggvitor
  • 2 dl Strösocker
  • 150 g Sötmandel

Glassen:

  • 3 st Äggulor
  • 1,5 dl Strösocker
  • 3 dl Vispgrädde
  • 2 st Dubbeldajm

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 170°. Hacka mandeln fint eller kör den i en matberedare med kniv.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt lite i taget av sockret. Blanda ner den fint hackade mandeln. Häll massan i en rund springform, 26 cm, och grädda den i 30 minuter. Låt svalna helt.
  3. Glassen: Vispa äggulor och strösocker. Vispa grädden rätt hårt och vänd ner den i äggvispet.
  4. Hacka dajmen grovt och rör ner det. Bred fyllningen över den avsvalnade bottnen och frys i minst 6 timmar, helst över natten. Ta fram tårtan ur frysen ca 20 minuter innan den ska serveras så blir det lättare att skära bitar av den.