Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Currysill

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Currysill
ANN LINDBERG

Ingredienser

6 portioner
  • Currysill är verkligen gott. Passar också som ensamrätt med skalpotatis en sommardag.
  • 1 burk matjessillfiléer, 200 g
  • 1 syrligt äpple
  • 1 röd lök
  • 1 1/2 msk curry
  • 1 dl majonnäs
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 dill

Till servering

  • 6 små pumpernickel eller annat mörkt bröd

Så här gör du

  1. Skär sillfiléerna i 1 cm breda bitar.
  2. Kärna ur och finhacka äpplet. Finhacka löken. Blanda samman i en skål.
  3. Tillsätt majonnäs och crème fraiche till lagom konsistens.
  4. Finhacka dillen och rör ner den.
  5. Servera currysillen på skivor av pumpernickel.
  6. Lägg upp ett fyllt äggskal, några mozzarellakulor och en liten sillsmörgås på varje fat och servera.
Du kanske även gillar