Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Crostini med rosa vårpickel och getost

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Smakrik och läcker aptitretare, kanske i väntan på den perfekta grillglöden.

Ingredienser

6 portioner
  • 6 skivor lantbröd, gärna av surdeg
  • rostade pumpakärnor
  • mynta

Rosa vårpickel (cirka 5 dl):

  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 ¼ dl vatten
  • ¾ dl strösocker
  • 3 krm salt
  • ¾ tsk hela anisfrön
  • 300 g polkabetor
  • 100 g rädisor
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 msk hackad dill

Getostkräm (3 ½–4 dl):

  • 1 ½ dl gröna ärter
  • 2 msk olivolja
  • 1 ½ msk hackad mynta
  • 100 g getost
  • 125 g ricotta
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Vårpickel: Rör ihop vinäger, vatten, socker och salt tills allt löst sig. Tillsätt anis. Skala och hyvla betorna tunt. Använd helst mandolin, annars osthyvel. Tvätta och skiva rädisorna. Vänd ner betor och rädisor i lagen tillsammans med örterna. Ställ en tyngd ovanpå och låt stå cirka 45 minuter.
  2. Getostkräm: Lägg ärterna i en bunke. Koka upp cirka 5 dl vatten. Häll det över ärterna och låt stå 10 minuter. Häll av vattnet genom en sil. Låt kallna. Mosa ärterna tillsammans med olivolja. Blanda i mynta.
  3. Smula osten. Mosa ihop med ricotta och vitlök. Blanda ärtmos och getoströra. Smaka av med salt och peppar.
  4. Sätt ugnen på 225 grader. Dela brödskivorna tvärsöver. Rosta i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
  5. Vid servering: Bred getostkräm på crostinin. Toppa med vårpickel, pumpakärnor och myntablad.