Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Crostini med krämig äggröra & forellrom

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ont om tid? Köp färdiga crostini och toppa dem med äggröran.

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 6 ägg
  • salt
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk smör

Crostini:

  • 1 liten surdegsbaguette
  • 3 msk olivolja

Servering & garnering:

  • 50 g forellrom
  • nymalen svartpeppar
  • finhackad dill

Så här gör du

  1. Knäck äggen i en skål. Salta. Tillsätt grädden och vispa ihop med en gaffel så att allt blandas.
  2. Smält smöret i en stekpanna. Häll i äggsmeten och rör om sakta med trägaffel tills den tjocknar.
  3. Crostini: Sätt ugnen på grill 225 grader.
  4. Skär baguetten i sneda skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla crostini med olivoljan.
  5. Grädda i mitten av ugnen tills de är gyllengula, cirka 3 minuter. Passa noga så att brödet inte bränns vid. Låt svalna.
  6. Fördela äggröran på crostinin. Toppa med forellrom. Garnera med peppar och dill.