Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Crêpes vonnassiennes med löjrom & crème fraiche

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Lyxigt och utsökt tilltugg som passar till vilka festligheter som helst.

Recept ur “Allt gott från havet” av Christian Hellberg.

Ingredienser

1 portion
  • 400 g löjrom
  • 3 dl crème fraiche

Crêpes vonnasiennes

  • 300 g potatis
  • 3 äggvitor
  • 3 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • salt

Till garnering

  • 10 kvistar dill, plockade
  • vippor
  • svartpeppar

Till servering

  • 1 citron, i små klyftor

Picklad rödlök

  • 1 rödlök
  • 1 del ättiksprit, 12 %
  • 2 delar salt
  • 3 delar vatten

Så här gör du

  1. Picklad lök: Skala och skiva löken tunt. Koka upp lagen och slå den över löken. Låt dra över natten.
  2. Crêpes vonnassiennes: Skala, koka och pressa potatisen.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum och ställ åt sidan.
  4. Vispa äggen till ett skum. Tillsätt sedan potatis, crème fraiche, vetemjöl och salt.
  5. Vänd ner i de vispade äggvitorna.
  6. Gör plättar stora som femkronor och 2–3 mm tjocka med en sked eller sprits.
  7. Stek plättarna i het panna med mycket smör – det är hemligheten.
  8. Låt crème fraichen rinna av i ett kaffefilter i 3 timmar i kylskåpet.
  9. Lägg en klick crème fraiche och löjrom på plättarna. Använd en sked eller en spritspåse.
  10. Garnera med picklad rödlök, dill och svartpeppar. Servera med citronklyftor.