Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Crêpes med krämig färsfyllning och avokadoröra med ingefära

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat
Crêpes med krämig färsfyllning och avokadoröra med ingefära
Evelina Borneling

Crêpes är perfekt lunch, mina barn älskar det och de kan tillochmed göra dem nästan helt själva!

Gissar att du har det som oss, att det blir en liten portion mat över när ni äter pasta bolognese?

Det är perfekt att frysa in köttfärssåsen och använda till crêpes vid annat tillfälle!
Ta upp den och låt den tina!

Ingredienser

4 portion
  • 400 g Köttfärssås, på Ditt egna favoritrecept!
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 1 Liten riven morot
  • 1 dl Finriven parmesanost

Crepesmet

  • 3 Ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl Mjölk
  • 0,5 tsk Salt
  • 25 g Smält smör

Avokadoröra

  • 2 avokado
  • 1 dl Turkisk yoghurt
  • 1 tsk Vit balsamvinäger
  • 2 tsk färsk riven ingefära
  • salt och svartpeppar efter smak

Så här gör du

  1. Crêpesmet: Vispa samman mjöl med mjölken, inga klumpar! Tillsätt smält smör, salt och ägg. Vispa till jämn smet.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Hetta upp en stekpanna och vill du steka i extra smör går det bra men det behövs inte. Stek dem gyllne på båda sidor och lägg upp på tallrik. När du stekt alla fördela köttfärsröra på varje och rulla ihop. Lägg dem i en ugnsform. Häll riven parmesanost över och gratinera i mitten av ugnen cirka 20-25 minuter tills de fått fin färg!
  3. Avokadoröra: Mosa avokado. Rör ner yoghurt, ingefära och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera crêpes med grönsallad och avokadoröra!
Du kanske även gillar