Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Creole pralines

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Creole pralines
Foto: Joel Wåreus

En söt fudge som görs med pekannötter eller mandel. Det här är traditionella godisbitar från de franska kvarteren i New Orleans.

Ingredienser

25 stycken
  • 20 g smör
  • 2 ½ dl muscovadosocker
  • 3 dl strösocker
  • ¾ dl vispgrädde
  • ½ dl mjölk
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 3 ¾ dl pekannötter
  • 35 g mörk choklad

Så här gör du

  1. Lägg smör, muscovadosocker, strösocker, grädde, mjölk och vaniljsocker i en kastrull. Rör om och sjud till 120 grader eller gör ett mjukt kulprov (droppa i lite smet i ett glas med kallt vatten, plocka upp smeten och forma den till en mjuk kula).
  2. Vänd i nötterna och klicka upp fudgen med ett par skedar på en plåt med bakplåtspapper. Låt fudgen stelna.
  3. Smält chokladen i mikron eller i ett vattenbad, ringla över chokladen.
Du kanske även gillar