Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Crazy milkshake med salted caramel popcorn

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Den här fantastiska desserten imponerar garanterat! Dessutom är den verkligen supergod. Självklart kan man även göra den i portionsskålar. Passar även bra att göra med karamellglass.

Ingredienser

4 portioner

Chokladdoppade kringlor

  • vit choklad
  • 8 små salta kringlor

Karamelliserade popcorn

  • 2 krm salt
  • 5 dl popcorn
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vatten
  • 2 msk smör, mjukt

Milkshake

  • 1 ½ l vaniljglass
  • 3–4 dl mjölk
  • 1 dl kolasås

Till garnering

  • 8 chocolate chip cookies
  • ½ l vaniljglass
  • 2 dl vispad grädde kolasås

Så här gör du

  1. Chokladdoppade kringlor: Smält chokladen i mikron eller i ett varmt vattenbad.
  2. Doppa ner kringlorna så att de täcks av chokladen och låt dem sedan stelna på ett bakplåtspapper.
  3. Karamelliserade popcorn: Strö saltet över popcornen.
  4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  5. Häll upp sockret och vattnet i en ren stekpanna. Rör om och låt sockret koka till en ljusbrun karamell, rör hastigt i smöret och popcornen.
  6. Vänd upp popcornen direkt på bakplåtspappret och låt svalna.
  7. Milkshake: Sätt fyra burkar med handtag i frysen i minst 10 minuter.
  8. Mixa vaniljglassen med mjölk till lagom tjock konsistens.
  9. Ta ut burkarna ur frysen och ringla kolasås på insidan av glasen och häll upp milkshaken.
  10. Servering: Lägg på två chocolate chip cookies på varje burk. Lägg på vaniljglass, vispad grädde, kringlor och popcorn. Ringla över kolasås och servera genast.