Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Crawfish étouffée

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Crawfish étouffée är en populär traditionell rätt du hittar i Louisiana och New Orleans. Här vänds kräftorna ner i en tomatsås med lök, cajunkrydda och tabasco.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • smör till stekning
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl chunky salsa
  • 1-2 dl vatten
  • 1 tsk cajunkrydda
  • några droppar tabasco
  • 400 g kräftstjärtar i lake
  • salt
  • svartpeppar, malen

Tillbehör

  • 1 gul lök
  • 1 orange paprika
  • smör till stekning
  • 8 dl kokt ris, långkornigt ris eller råris
  • 8 havskräftor eller vanliga kräftor
  • oregano

Så här gör du

  1. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs löken i smör, tillsätt vitlöken när löken börjar mjukna.
  2. Pudra över mjölet och häll i tomatsåsen och vattnet. Rör i cajunkryddan och tabasco. Koka upp såsen och vänd i kräftstjärtarna. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servering: Skala och skär löken i klyftor, kärna ur och skär paprikan i bitar. Fräs löken och paprikan i smör.
  4. Lägg upp ris i botten på ett uppläggningsfat eller en ugnsform. Lägg på lök och paprika och häll på såsen. Lägg på havskräftorna och oregano.