Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Crabfishpaj

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Paj med crabfish-sticks o kokt ägg bla

Till 2 st stora pajformar (28-29 cm diam)

Ingredienser

8 portion
  • 2 rullar färdig pajdeg (el gör egen)

Fyllning:

  • 200 g crabfishsticks i bitar
  • 5 hårdkokta, tärnade ägg
  • 150 g majskorn
  • 1 bit purjolök
  • riven ost
  • Dill, finklippt (färsk el fryst)

Äggstanning:

  • 6 ägg
1 stort ägg, delat i vita och gula

  • 6 dl mjölk/grädde
  • salt
  • citronpeppar

Så här gör du

  1. Koka äggen, låt svalna o sedan tärna dem med äggskärare. Dela sticksen o purjolöken i mindre bitar. Klä 2 st smorda pajformar med pajdegen. Fördela fyllningen o häll över stanningen o strö över osten. Grädda i 175 grader i ca 35-40 minuter. Servera gärna med en sallad.