Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Crabcakes med rödkålssallad & äpple

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Dessa läckra krabbkakor passar som lunch eller lätt supémåltid, perfekt för dig som upptäckt dash-dieten. Pigga upp tallriken med en ätlig blomma eller färska örter.

Ingredienser

4 PORTIONER

Crabcakes

  • 400 g krabbkött på burk
  • 1 ⁄2 gul lök
  • 2 potatisar
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 msk hackad koriander
  • 1 ⁄2 dl lätt-crème fraiche
  • 2 ägg
  • 2 krm salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 2 krm chiliflakes

Tillbehör

  • 200 g rödkål
  • 1 äpple
  • 4 kvistar koriander
  • 4 limeklyftor
  • 4 skivor fullkornsbröd
  • 8 tsk cream cheese

Så här gör du

  1. Häll av krabbköttet i en sil, pressa gärna ur vätskan med handen eller med en sked.
  2. Skala och hacka löken fint.
  3. Skala och riv potatisen fint.
  4. Blanda samman alla ingredienser till krabbkakorna. Om färsen känns lös, kan du låta den rinna av ytterligare i en sil.
  5. Dela upp färsen och forma till åtta biffar.
  6. Stek i olja på medelhög värme. Vänd försiktigt, strö över chiliflakes.
  7. Servering: Strimla rödkålen på mandolin och skär äpplet i strimlor.
  8. Servera krabbkakorna med rödkål och äpple. Garnera med koriander och lime och servera med fullkornsbröd och cream cheese.