Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Crab cakes med mangosallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Crab cakes är en amerikansk klassiker. Här har vi gjort en nyttigare variant utan vitt bröd som originalreceptet innehåller. Med en frisk mangosallad till har du en försvinnande god bufférätt till din fest.

Ingredienser

16 stycken små crabcakes
  • Crab cakes:
  • 1 burk krabbkött (170 g)
  • 250 g lax
  • saft från en halv pressad lime
  • 1 ⁄2 dl majonnäs
  • 1 äggula
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk finhackad röd chili
  • 1 ⁄2 dl hackad koriander
  • 1 ⁄2 tsk salt
  • smör och ev mjöl till stekning
  • Mangosallad:
  • 1 mogen mango
  • 2 avocado
  • 150 g sugersnaps
  • eller sockerärtor
  • 70 g babyspenat
  • 1 rödlök
  • baby plommontomater
  • Vinägrett:
  • 1 ⁄2 dl olivolja
  • 1 msk pressad lime
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Tärna laxen och mixa köttet
  2. i en mixer eller med en stav¬ mixer. Blanda ner krabbköttet, äggulan, majonnäsen och saften från en halv lime. Finhacka chilin och koriandern och lägg i bun¬ ken. Pressa ner en vitlöksklyfta, salta och rör samman allt till en jämn smet.
  3. Forma små biffar och vänd dem i mjöl (det går även utan mjöl om man önskar glutenfria crab cakes). Stek i smör ett par minuter på varje sida eller tills biffarna har fått en fin gyllen¬ brun färg.
  4. Servera med en frisk och somrig mangosallad gjord på mango, avokado, sugarsnaps, spenatblad, babyplommon¬ tomater och tunt skivad rödlök. 4 Rör ihop en snabb vinägrett av olivolja, vitvinsvinäger, pressad lime och flytande honung. Smaka av med salt och peppar och ringla över salladen. Servera som en förrätt eller lägg upp på ett stort fat på buffébordet.