Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Couscoussallad med frukt

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Visst kan du smaksätta couscous! Det blir bäst om du fräser kryddorna i lite olivolja innan du slår på vattnet.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 ⁄2 tsk rökt paprikapulver
  • olivolja att fräsa kryddor i 4 dl vatten + 2 dl couscous
  • 1 ⁄2 tsk salt
  • 2 tsk pressad citron
  • 1 jordgubbar
  • 1 melon
  • 1 päron
  • några nävar rucola
  • 200 g rökt skinka

Chèvresås

  • 100 g bredbar chèvre
  • 1 dl gräddfil
  • 2 tsk honung
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Pressa vitlöken och fräs med chiliflakes och paprika pulver i olivolja i en kastrull.
  2. Tillsätt vattnet och låt det koka upp.
  3. Tillsätt couscous och salt och låt det dra under lock i 10 minuter. Låt couscousen svalna så att den är ljummen. Rör ner pressad citron.
  4. Dela jordgubbarna i halvor och melonen i kulor eller tärningar. Skär päronet i tärningar.
  5. Bred ut couscousen på ett uppläggningsfat och strö på jordgubbar, melon, päron och rucola. Forma några skinkskivor till rosor och lägg dem ovanpå. Servera resten av skinkan bredvid.
  6. Blanda chèvre, gräddfil, honung, salt och peppar till en sås. Servera salladen med chèvresåsen.