Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Couscous på lamm

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Mustig gryta med kikärtor och mört lammkött. Heter i Tunisien Couscous d ágneau courge et pois-chiches.

Ingredienser

6 person(er)
  • 1 kg lammkött
  • 1 st lök
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 msk harissa
  • 1 msk tabel
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk peppar
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 2 dl kikärter, som legat i blöt över natten
  • 3 st morötter
  • 3 st rättikor
  • 3 st potatis
  • 1 st grön paprika
  • 250 g pumpa
  • 2 tsk salt
  • 1 kg couscous
  • 2 dl olivolja
  • 3 st ägg

Så här gör du

  1. Skär köttet i stora tärningar, hacka löken och stek allt i olja. Rör ner tomatpurén, tillsätt 2 dl kokhett vatten och låt det koka i 15 minuter.
  2. Tillsätt alla kryddor, kikärter, krossad vitlök, pumpan skuren i tärningar och grönsakerna skurna i fyra delar. Koka i 15 minuter.
  3. Tillsätt en liter vatten och låt det koka i ytterligare 30 minuter.
  4. Häll en liter kokhett vatten i ett kärl. Tillsätt salt, olja och couscous och rör om tills allt vatten sugits upp av grynen.
  5. Lägg couscous i en perforerad gryta och låt det ångkoka över köttsåsen i 30 minuter.
  6. Lägg upp couscous i ett stort och djupt serveringsfat och ös köttsåsen över. Dekorera couscousberget med kött, grönsaker och äggen skurna i klyftor.