Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Corn dogs

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Corn dogs

Ingredienser

1 portion
  • 1/2 l – 1 l vegetabilisk frityrolja
  • 12 grillpinnar
  • 6 vegokorvar
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ¾ dl majsmjöl
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 ¾ dl växtmjölk

Så här gör du

  1. Hetta upp tillräckligt mycket frityrolja för att täcka korvarna helt i en djup stekpanna/wok till medelhög värme. Fördela mjölet i två skålar med ¼ dl mjöl i den ena och ¾ dl mjöl i den andra.
  2. Stick grillpinnarna genom korvarna på längden (pinnarna ska sticka ut åtmoinstone några centimeter utanför korvarna) och rulla i den andra bunken med ¼ dl vetemjöl. Detta hjälper smeten att sitta fast.
  3. Blanda majsmjöl, socker, bakpulver och salt i skålen med ¾ dl mjöl. Häll ner växtmjölk och blanda väl. Häll upp smeten i ett avlångt glas, doppa varje korv i glaset så att hela korven täcks med smet, snurra på korvarna och låt smeten rinna av något.
  4. Lägg dem sedan försiktigt i pannan med den heta oljan. Fritera i 3 min tills korvarna är gyllenbruna och låt torka av på hushållspapper. Doppa i ketchup och senap.
Du kanske även gillar