Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Coq au vin

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Fransk husmanskost när den är som bäst.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 
1 färsk kyckling, ca 1,3 kilo
  • 2 msk smör till stekningen
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 50 g rökt fläsk
  • 100 g skogschampinjoner
  • 100 g små gula steklökar
  • salt och nymalen svartpeppar
  • bladpersilja till garnering

Marinad

  • 3 dl rött vin
  • 1 morot i grova bitar
  • 1 gul lök i grova bitar
  • 1 lagerblad
  • några kvistar timjan
  • 1 bladpersilja

Så här gör du

  1. Stycka fågeln och dela den i 8 bitar. Lägg bitarna i en skål och häll över marinaden. Låt stå några timmar eller över natten.
  2. Torka och bryn kycklingbitarna i smör i en gryta. Lägg ner lök och morot från marinaden.
  3. Strö över vetemjöl och späd med buljong. Tillsätt tomatpuré och 2 dl silad marinad.
  4. Strimla och bryn fläsket. Tillsätt lök och champinjoner och låt steka några minuter. Häll blandningen i grytan. Låt koka under lock 30-40 minuter. Smaka av med salt och peppar och strö över persilja. Servera med kokt potatis eller potatismos.
2 kommentarer om "Coq au vin"
  • Barbro Nässén
    Barbro Nässén

    Svensk husman är fint, men fransk går inte heller av för hackor ! Smaklig spis!