Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Coq au vin

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Klassiker som man bara älskar.

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g kycklinglårfilé
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 10 dl rött vin
  • 2 st rödlök
  • 1 st morot
  • 2 st Lagerblad
  • 400 g skogschampinjoner
  • 300 g steklök
  • smör
  • salt och peppar
  • 2 tsk majsstärkelse

  • 1 st vitlök
  • mjöl

Så här gör du

  1. Dela kycklingen i portionsbitar. Salta, peppra och klappa bitarna i mjöl. Skala löken och rensa svampen. Strimla fläsket grovt. Bryn fläsket i en stekpanna och lägg över det i en gryta. Bryn bitarna av kycklingen i smör i samma panna som fläsket stekts i. Pressa över vitlöken. Lägg över i grytan. Fyll på med rödvin, lagerblad, morot. Koka upp grytan och låt sjuda ca 10 minuter. Tillsätt lök och svamp och låt sjuda ytterligare 30 minuter under lock. Lägg över kycklingen, svamp och lök i en annan gryta. Red av såsen med majsstärkelse och smaka av med salt och peppar. Sila såsen direkt över kycklingen. Servera med ris och bondbönor.