Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citrussallad med fänkål & olivolja

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Spännande smakkombinationer med italienska förtecken. Passar för dig som äter enligt LCHF, men är du känslig för sötma och äter strikt LCHF är det bättre att hoppa över just denna dessert och ta en god ostbit i stället.

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 2 apelsiner
  • 1 fänkålsstånd
  • 1 ⁄2 lime, saften
  • 2 –3 msk olivolja
  • 1 par kvistar basilika

Så här gör du

  1. Skär med vass kniv bort skalet på apelsinerna och skär dem sedan i lövtunna skivor.
  2. Skär fänkålen med vass kniv eller hyvla med osthyvel eller mandolin till lövtunna skivor.
  3. Varva apelsinskivor med fänkål och droppa på limesaft och olivolja. Varva gärna med lite basilika också.
  4. Lägg upp i portionsskålar eller i vacker glasskål.
  5. Servera i rumstemperatur. Kan förberedas i god och förvaras svalt till servering.