Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citrusmarinerade rotfrukter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 portioner
  • 6 morötter, gärna i olika färger
  • 3 palsternackor
  • 1/2 kålrot
  • 1/2 rotselleri
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk flingsalt

Dressing

  • 1 msk ättiksprit
  • 1 rivet skal och saft av citron
  • 1 rivet skal och saft av apelsin
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk honung
  • salt, peppar
  • 1/2 färsk timjan, hackad

Så här gör du

  1. Ugn 225 grader
  2. Skala rotfrukterna och skär i stavar. Lägg dem på ett bakplåtspapper i en långpanna. Ringla över olja och vänd runt dem. Strö över flingsalt och rosta i ugnen, 15-20 minuter.
  3. Blanda samman ingredienserna till dressingen i en stor bunke och vänd ner rotfrukterna. Lägg upp i en form och garnera med timjan.