Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citrusmarinerad linssallad med kallrökt lax

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

En riktigt fräsch sallad med gröna linser, sparris och kallrökt lax.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl gröna linser
  • 8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • 2 kvistar timjan
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 msk rapsolja
  • salt, peppar
  • ½ rödlök
  • 200 g kallrökt lax
  • 65 g rucola
  • 1 huvud hjärtsallat
  • 250 g grön sparris

Till garnering:

  • färsk timjan
  • citronskivor

Så här gör du

  1. Skölj linserna och koka upp.
  2. Låt sedan sjuda i en kastrull med vatten grönsaksbuljongtärning, skalad schalottenlök, skalad vitlöksklyfta, lagerblad och timjan, cirka 15 minuter. Låt dem svala i kastrullen. Sätt gärna kastrullen i kallt vattenbad. Sila och ta bort lök, vitlök, lagerblad och timjan.
  3. Blanda linserna i en skål med citronsaft, rapsolja, tunna klyftor av rödlök och strimlad lax. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela hjärtsallat och rucola i tallrikarna. Bryt av den nedersta torra delen på sparrisarna och skala dem under knoppen och dela stjälkarna. Fördela halvorna på tallrikarna. Garnera med timjan och citronskivor.