Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citronsorbet

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat
Citronsorbet
Foto: Ove Lindfors

Så mycket fräschare och mer svalkande än så här kan en dessert knappast bli. Och för den som vill bjuda på en extra festlig, men enkel dessert: lägg en rejäl kula sorbet i ett vackert glas och slå på mousserande vin, och toppa eventuellt med några hallon.

Ingredienser

4 –6 portioner
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vatten
  • 220 g strösocker
  • 2 ½ dl pressad citron
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 äggvita

Så här gör du

  1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i cirka 5 minuter.
  2. Värm vatten och socker i en kastrull under omrörning tills sockret löser sig. Låt gelatinet smälta i sockerlagen. Ta från värmen och låt sockerlagen kallna.
  3. Blanda sockerlagen med citronsaft och citronskal.
  4. Frys sorbeten i glassmaskin enligt maskinens föreskrifter.
  5. Tillsätt den lätt uppvispade äggvitan när sorbeten börjar frysa/tjockna.
Du kanske även gillar