Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citronrisotto med champinjoner och haricots verts

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl risottoris
  • 1 st gul lök
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl riven parmesan
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 st citron
  • 1 st äggula
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 msk salvia
  • 250 g champinjoner
  • 250 g haricots verts
  • 2 st vitlöksklyftor

Så här gör du

  1. Finhacka lök och stek i rikligt med olivolja i en kastrull tills den blivit mjuk. Häll i riset och stek tills riset blivit glansigt. Tillsätt vinet och låt puttra ett par minuter. Koka upp 8 dl vatten och ha i två grönsaksbuljongtärningar. Häll på het buljong i risblandningen, en slev i taget. Låt småputtra och häll på en slev buljong till och fortsätt så tills riset är aldente. Låt vattnet koka bort innan du häller på nästa slev. Blanda i saft och cest från citronen efter ca halva tiden (ca 10 minuter). Skiva champinjonerna och stek i smör några minuter. Blanda äggulan med parmesan och grädde. Tag av den färdiga risotton från värmen och rör i gräddblandningen tillsammans med champinjonerna. Smaka av med salt och svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs haricot verts tillsammans med vitlök. Toppa risotton med haricot vertsen.