Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citronmarinerad kyckling med fänkåls- och tomatquinoa

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg
Citronmarinerad kyckling med fänkåls- och tomatquinoa
KAROLINA OLSON HAGLUND


Denna rätt känns helt rätt för att avslutad en 5:2-dag. Innehåller 370 kcal


Ingredienser

1 portion
  • 125 g kycklinglårfilé

  • 1/2 tsk olivolja
  • 
1/2 fänkål

  • 100 g körsbärstomater

  • 1/2 citron, rivet skal och saft

  • 1 citronklyfta

  • 1 tsk honung

  • dill, grovhackad

  • 100 g kokt quinoa (gärna röd)

  • salt och peppar


Så här gör du

  1. Putsa och skär kycklinglårfiléerna i cirka 2 x 2 cm stora bitar. Blanda citronskal, citronsaft, honung, salt och peppar. Lägg kycklingen i marinaden och marinera cirka 15 min.

  2. Trä upp kycklingen på spett. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. Skiva fänkålen tunt och halvera tomaterna.

  3. Hetta upp en stekpanna med olja, fräs tomaterna hastigt så att de blir lite mjuka, tillsätt fänkål och quinoa och fräs vidare.

  4. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Strö över dill och rör om. Stek eller grilla kycklingspetten cirka 7-10 minuter runtom tills de är genomstekta.

  5. Servera med quinoa och en klyfta citron.
Du kanske även gillar