Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citronkryddade kycklinglår med bulgursallad och yoghurtsallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Kryddigt och gott! Citron- och vitlöksdoftande kyckling serveras med en härlig bulgursallad med oliver, paprika och kapris.

Ingredienser

4 portioner
  • 8 kycklinglårfiléer
  • 2 citroner, zestskalet
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 4 dl bulgur
  • 6 dl kycklingbuljong
  • 3 krm curry
  • 0 ,2 g saffran
  • 100 g inlagd paprika
  • 100 g svarta urkärnade oliver
  • 50 g kapris
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 krispsallad
  • 2 msk yoghurt
  • 1 msk vinäger
  • olivolja
  • salt & svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 140 grader.
  2. Riv citronzest (det yttre gula skalet) över kycklingen och krydda med salt, vitlök och peppar.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen i olja.
  4. När kycklingen fått en fin gyllenbrunfärg, lägg bitarna i en ugnsform och baka i ugnen i 30 minuter.
  5. Lägg bulgur i en bunke med saffran, en nypa salt och curry.
  6. Koka upp buljongen och slå den över bulgurn, rör om och lägg plast över. Låt stå varm och dra i 20-30 minuter.
  7. Tärna paprikan och blanda med oliver, kapris, persilja och smaka av med vinäger, salt och peppar. Blanda ner i den kokta bulgurn.
  8. Bryt ner krispsalladen i mindre blad och blanda med yoghurt.
  9. Servera med kycklingen.