Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citronkaka med chokladglasyr

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Den mjuka kakan dekoreras med en tjock chokladglasyr och rivet citronskal.

Ingredienser

1 kaka
  • 150 g smör
  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 msk citron, pressad
  • citronskal, rivet av 1 frukt
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl

Glasyr:

  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g choklad, mörk
  • citronskal

Så här gör du

  1. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smör, mjölk, citronskal och citronsaft.
  2. Blanda bakpulver och mjöl och sikta ner i smeten. Häll i smord och bröad form och grädda i 175 grader, 40 minuter.
  3. Låt svalna i formen i 10 minuter och stjälp sedan upp kakan. Koka upp grädden till glasyren. Hacka chokladen och rör ner i grädden.
  4. Låt svalna tills den tjocknar något. Bred över kakan och garnera med citronskal.