Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citroncheesecake med konjaksblåbär

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Min absoluta favorit på dessertbordet. Tänk på att ta fram cheesecaken 10-15 min innan servering.

Ingredienser

6 portion

Konjaksblåbär

  • 4 dl blåbär
  • 0,5 dl strösocker
  • 4 msk konjak

Citroncheesecake

  • 2 st ekologiska ägg
  • 0,75 dl strösocker
  • 100 g philadelphiaost
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g digestivekex
  • 1 st citron

Så här gör du

  1. Separera äggulorna från vitorna. Vispa äggulor, socker och fint rivet citronskal poröst. Rör ner philadelphiaosten. Vispa grädden fluffig och vänd ner i smeten. Vispa vitorna till ett hårt skum. Rör försiktig ner dem i smeten. Krossa kexen och lägg ett lager smulor i botten på en avlång sockerkaksform. Toppa med smeten. Frys smeten mins 4 h innan servering.
  2. Bland blåbär och socker i en kastrull. Koka upp och sjud i ca 10 min. Smaksätt med konjaken och sjud ytterligare i 2-3 min. Servera kakan med en rejäl sked konjaksblåbär.
2 kommentarer om "Citroncheesecake med konjaksblåbär"