Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Cheesecake med citron på ingefärsbotten

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 89 st har redan röstat

En syrlig dessert som både är lätt att göra och obeskrivligt god att äta. Cheesecake när den är som bäst!

Testa också vårt recept på blåbärscheesecake – här är det.

Ingredienser

1 portion
  • 100 g smör
  • 200 g digestivekex
  • 1 tsk mald ingefära

Fyllning

  • 3 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 400 g färskost, t ex philadelphia
  • 1 1/2 dl lemoncurd
  • 2 dl florsocker
  • finrivet skal och saft av 1 citron

Garnering

  • citronskivor och skal av citron

Så här gör du

  1. Smält smöret i en kastrull. Mixa kexen med ingefära och blanda med smöret. Tryck ut den i en brödform eller en form med löstagbara kanter (22 cm i diameter).
  2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i cirka 5 minuter. Vispa grädden i en rymlig bunke. Tillsätt färskost, lemoncurd, florsocker och citronskal. Vispa ihop till en jämn smet.
  3. Smält gelatinbladen på svag värme i citronsaften i en kastrull, tillsätt försiktigt i smeten under vispning.
  4. Bred ut smeten på kexbotten. Ställ kallt att stelna i minst 5 timmar men gärna över natten.
  5. Garnera kakan med citronskivor och citronskal.