Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Vegansk citroncheesecake med hallon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 34 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion

Botten

  • 15 digestivekex
  • 125 g mjölkfritt margarin

Fyllning

  • 1 dl havregrädde
  • 1 dl gelésocker multi
  • 450 g valfri färskost, t.ex. oatly på mackan
  • Rivet skal och saft av en citron

Topping

  • 250 g hallon
  • 1 dl vatten
  • 2 dl gelésocker multi

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarin och krossa digestivekexen i en mixer. Blanda med det smälta margariner och tryck ut i en form med löstagbara kanter. Grädda i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna en liten stund. Blanda ihop färskost, citronskal och citronsaft i en bunke. Koka upp havregrädde och gelésocker i en kastrull, låt koka i ca en halv minut och rör sedan ner i färskost-blandningen. Häll fyllningen ovanpå kexbottnen och ställ kallt för att stelna. Koka upp hallon och vatten i en kastrull och låt puttra i några minuter tills hallonen är mosiga. Sila sedan bort kärnorna, koka upp saften med gelésocker i en kastrull och låt koka i ca en halv minut. Häll hallontoppingen över fyllningen i ett jämnt lager, ställ tillbaka in i kylen och låt stelna helt.
3 kommentarer om "Vegansk citroncheesecake med hallon"
  • Fruitbatman
    Fruitbatman

    Kom ihåg att de flesta veganska färskostar innehåller palmolja…

  • PaulinaH
    PaulinaH

    Går det att använda Soyagrädde istället för havregrädde? Är inte vegan själv utan ska bjuda på det. Har hittat någon krämig vispgrädde från Alpro som jag funderar på att använda. Man bör inte vispa ihop grädden eller är det bara att koka den?