Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citron- och paprikakyckling med Lökris

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Citron- och paprikakyckling med Lökris
Jenny

Rökigt paprikapulver, citron och vitlök lyfter kycklingen. Tillsammans med lökriset som blir svagt lilafärgat av löken blir det en perfekt vardagsrätt.

Ingredienser

2 portioner

Marinad

  • 3 st citroner
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl soja
  • 1 st påse italiensk salladsdressing
  • Salt & peppar

Kycklingen

  • 2 st kycklingbröst
  • 1 dl mjöl
  • 3 msk rökigt paprikapulver
  • salt och peppar
  • 3 msk smält smör

Ris

  • 1,5 dl ris
  • 1 st rödlök
  • 2 st salladslökar
  • 1 bladpersilja


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda påsen med salladsdressing med 3 msk olja och 3 msk vatten i en bunke. Riv zesten från 1 citron och pressa saften ur 3.Pressa vitlöken. Mät upp soja. Rör ner zest, saft, vitlök och soja i dressingen. Smaka av med salt & peppar. Ställ in i kylen.
  2. Blanda mjöl, paprikapulver, salt & peppar. Dela kycklingen i portionsbitar. Vänd runt kycklingen i mjölblandningen och lägg i en ugnsform. Ringla över det smälta smöret och ställ in i ugnen i 15 min. Ta ut kycklingen och häll på marinaden. Rör runt och ställ in den i ugnen i ca 20 min.
  3. Skölj riset noga. Hacka löken och sautera i 5 min. Tillsätt riset och rör runt i ca 1 min. Häll på kokande vatten så att det precis täcker riset. Sänk värmen och sjud i 10-12 min. Ta bort kastrullen från värmen och låt riset vila i 10 min. Undertiden hacka salladslöken fint och persiljan grovt. Rör ner salladslöken i riset.
  4. Vid servering bottna två tallrikar med ris och toppa med den krämiga kycklingen. Avsluta med att strö persilja över. Bon appétit!
Du kanske även gillar