Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Citron­hollandaise – recept

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Hollandaise är en ljuvligt len och smörig sås som passar bra till fisk och grönsaker. Citronhollandaise är en härlig variant på hollandaise med mer smak av citron och en gnutta kajennpeppar.

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 200 g smör
  • 3 äggulor
  • 1 ⁄2 citron, saft och finrivet skal
  • 1 krm kajennpeppar
  • salt
  • malen vitpeppar

Så här gör du

  1. Skira smöret och ställ det åt sidan så att bottensatsen sjunker.
  2. Vispa ihop äggulor och citronsaft i en rostfri kastrull eller rostfri bunke.
  3. Sätt kastrullen eller bunken över ett sjudande vattenbad och vispa kraftigt tills gulorna tjocknar.
  4. Ta av kastrullen från värmen. Vispa i det skirade smöret i en fin stråle.
  5. Smaka av med kajennpeppar, salt och vit­peppar. Garnera med rivet citronskal.