Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ciderkokta spättafiléer

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion
  • 6 Spättafiléer
  • 3,5 dl Torr Cider
  • 1/2 st Fiskbuljongtärning
  • 1 dl Crème fraiche
  • Salt och Peppar
  • 100 g Smör
  • 3 Äpple
  • 2 st Morötter
  • 2 st Färsk fänkål
  • Vetemjöl

Så här gör du

  1. Salta och peppra filéerna.
  2. Vänd dessa i vetemjöl och stek dem i rikligt med smör.
  3. Skiva fänkålen mycket tunt.
  4. Stek äppelskivorna i smöret efter fisken.
  5. Stek fänkålen i smöret och häll på lite av cidern.
  6. Låt det småkoka i 10 minuter. Fyll på med mer cider efter hand.
  7. Sila av fänkålen och vispa ihop 1 dl av fänkålsavkoket med crème fraiche.
  8. Smaka av med fiskbuljong, salt och peppar.
  9. Red av såsen med beurre manié. (1 msk smör och 1 msk vetemjöl).
  10. Serveras med kokta morötter, äppelskivorna, fänkål och pressad potatis.
Du kanske även gillar