Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Churros skålar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Churro eller churros är ett spanskt, friterat bakverk som påminner om munkar – fast i fingertjocka pinnar.
Här har jag gjort skålar på denna deg – som sen fylls med hemmagjord glass. MUMMA

Ingredienser

6 portioner
  • 2/3 dl smör
  • 2 msk farin socker
  • 1/2 tsk salt
  • 2½ dl vatten
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • socker
  • kanel

Så här gör du

  1. Koka upp smör, farin socker, salt och vatten. När smöret smält och och blandningen börjar koka, dra kastrullen från plattan. Blanda in vetemjölet och vaniljsocker (gärna med en träslev) tills du fått en fast fin deg (ca 1 minut). Låt degen vila i ca 5 min.
  2. Blanda in äggen, ett i taget. Ägget måste vara helt inblandat i degen för du blandar i nästa ägg.
  3. Ta en bläck med muffinsformar i plåt och vänd denna upp och ner. Pensla eller spreja botten så att degen går att plocka bort.
  4. Fyll smeten över i en spritspåse och spritsa muffinsformen från botten och runt i en spirat tills du avslutar med att täcka hela undersidan på muffins formen. Du skall nu ha en fin skål. Upprepa detta tills du har ca 6 fina skålar. Ställ hela plåten i frysen i ca 3 timmar eller över natten
  5. Plocka bort dem nu frysta formarna bort från muffinsplåten. Och fritera i olja på ca 170 grader. Dem skall vara gyllenbruna när dem är klara. Plocka upp dem och låt dem rinna av på lite hushållspapper.
  6. Blanda socker och kanel och rulla sen skålarna i detta.
  7. Fyll skålen med hemmagjord glass och spritsa lite kolasås över samt dekorera med lite bär.
Du kanske även gillar