Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chorizogryta med bönor och avokadoyoghurt

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg


Kryddig korv, spiskummin och paprika är goda smaksättare i köttfärsgrytan. Eftersom grytan innehåller bönor räcker det gott att servera bröd och en grönsallad till, men för den hungrige passar också basmatiris bra till.


Ingredienser

4 portioner

  • 300 g köttfärs

  • 2 chorizo, 200 g
  • 
1 gul lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 2 röda paprikor
  • 
olivolja

  • 1 tsk spiskummin

  • 1 tsk paprikapulver

  • 1 burk passerade tomater, 500 g

  • 2 msk kalvfond

  • 1 dl vatten

  • 1 burk stora vita bönor, 400 g

  • 1/2 tsk sambal oelek

  • flingsalt

  • 1 hackad koriander
  • 
Avokadoyoghurt:

  • 2 avokado

  • 1 msk pressad citron

  • 1 pressad vitlöksklyfta

  • 1 dl turkisk yoghurt

  • tabasco
  • 
flingsalt


Så här gör du

  1. Skär korven i slantar. Hacka lök och vitlök. Skär paprikan i mindre bitar. Bryn färs, korv, lök, vitlök och paprika i olivolja. Låt spiskummin och paprikapulver fräsa med mot slutet.

  2. Tillsätt tomater, fond och vatten. Koka cirka 20 minuter med locket på glänt.

  3. Skölj bönorna och låt rinna av. Vänd ner bönorna och koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med sambal oelek och salt. Strö över koriander och servera med avokadoyoghurt och bröd.

  4. Avokadoyoghurten: Mosa avokadoköttet med citron. Blanda i vitlök och yoghurt. Smaka av med tabasco och salt.