Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chorizofylld fläskfilé


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Chorizo sätter smak på den helstekta fläskfilén som serveras med rucolasås.

Ingredienser

10 bufféportioner

  • 2 fläskfiléer, cirka 1 kg

  • 150 g chorizo eller annan kryddstark korv

  • 1 rödlök

  • 2 vitlöksklyftor
  • 
1 msk hackad färsk rosmarin

  • salt, peppar

  • smör eller margarin till stekning


Så här gör du

  1. Hacka korven fint, skala och hacka lök och vitlök. Stek hacket i smör ett par minuter tills löken mjuknat.

  2. Blanda i rosmarin. Putsa köttet och skär ett snitt längs filéerna. Fördela fyllningen i filéerna.

  3. Vik ihop och bind samman med steksnöre. Krydda med salt och peppar och bryn runtom i smör i stekpanna.
  4. 
4 Lägg över i en ugnssäker form och stek klart i ugn, 175 grader, i 25-30 minuter. Låt vila 10 minuter. Skiva köttet och lägg upp. Garnera med rosmarin. Kan serveras rumsvarmt.