Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chorizoburgare i ­miniformat med ­rödbetsrelish, ädelost & babyspenat


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Sätt smak på dina burgare med chorizo!

Ingredienser

8 små bröd

  • 500 g nötfärs

  • 1 chorizokorv, finhackad

  • salt

  • nymalen svartpeppar

  • 1 ägg

  • 140 g ädelost, i skivor

  • babyspenat, några blad

  • 8 små hamburgarbröd


Rödbetsrelish:


  • 1 dl balsamvinäger

  • 1 dl farinsocker

  • 250 g rödbetor, hackade i små bitar


Så här gör du

  1. Rödbetsrelish: Mät upp socker och balsamvinäger i en kastrull och låt sjuda på låg värme tills sockret smält. Lägg ner röd­betorna och låt sjuda på medelhög värme tills det tjocknat och rödbetorna mjuknat, cirka 25-25 minuter. Rör om då och då. Ställ åt sidan och låt svalna.

  2. Blanda samman ingredienserna till färsen och forma den till 8 små burgare. Grilla dem några minuter på varje sida tills de fått fin färg och har en rosa kärna.

  3. Montera burgarna med bröd, sallad, ­ädelost och rödbetsrelish. Servera direkt.