Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladtryffeltårta med cashewnötter & dadlar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg
Chokladtryffeltårta med cashewnötter & dadlar

Det tar lite tid att förbereda den här tårtan men belöningen låter inte vänta på sig. En chokladtryffeldröm för finsmakare.

Ingredienser

12 BITAR
  • 2 1 ⁄2 dl valnötter
  • 2 dl kokosflingor
  • 3 ⁄4 dl kakao
  • 8 dadlar
  • 1 krm Himalayasalt

Fyllning

  • 2 dl kokosolja
  • 100 g kakaosmör
  • 3 dl cashewnötter, blötlagda 8 timmar
  • 1 apelsin, rivet skal och juicen
  • 15 dadlar, kärnfria och blötlagda 1 timme
  • 3 ⁄4 dl lönnsirap
  • 3 dl kakao
  • 1 ⁄2 dl vatten

Till garnering

  • 3 msk granatäppelkärnor
  • rivet apelsinskal

Så här gör du

  1. Mixa valnötterna grovt. Tillsätt kokos, kakao, dadlar och salt och mixa till en massa.
  2. Lägg massan i en form med löstagbar botten, cirka 24 cm i diameter. Platta till massan med en sked så att den bildar en jämn botten.
  3. Smält kokosoljan och kakaosmöret på medelvärme i en kastrull.
  4. Häll av vattnet på nötterna och mixa nötterna grovt.
  5. Tillsätt apelsinsaft, skal, dadlarna, lönnsirap och kakao. Mixa sist i kokosoljan och kakaosmöret, lite i taget. Mixa till en jämn massa, droppa i vattnet.
  6. Lägg fyllningen på botten och bred ut ett jämnt lager.
  7. Sätt in i frysen 12 timmar tills tårtan stelnat.
  8. Garnera med granatäppelkärnor och rivet apelsinskal.
Du kanske även gillar