Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladtårta med vinbärskräm och dulche de lechegrädde

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingen har nog missat denna underbara produkt, dulche de leche!
Krämig och alldeles underbar!

Ingredienser

8 portion

Chokladbotten

  • 4 st ägg
  • 4 strösocker
  • 100 g smält avsvalnat smör
  • 2 dl naturell lättyoghurt eller 3%
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 dl Kakao
  • 5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk äkta vaniljsocker

Vinbärskräm

  • 1,5 dl röda vinbär eller lingon
  • 100 g mjukt smör
  • 0,5 dl florsocker
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • 100 g mascarponeost
  • 2 tsk äggulor

Dulche de lechegrädde

  • 2 dl Dulche de leche eller kokt kondenserad mjölk
  • 5 dl uppvispad grädde

Toppa tårtan med

  • Några sega kaffemaränger,se mitt recept
  • röda vinbär
  • Rostad hackad mandel

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Chokladbotten: Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla de torra ingredienserna i en annan bunke. Häll ner smör och yoghurt i äggblandningen. Vänd sen försiktigt ner de torra ingredienserna. Grädde i mitten av ugnen cirka 30 minuter eller tills den känns torr i mitten.
  2. Kräm: Vispa smör,mascarpone, florsocker och vanilj.Blanda ner äggulor och vinbär. Fortsätt vispa tills vinbären mosats och blandats.
  3. Grädden: Vispa grädden ganska hårt innan du klickar ner dulche de leche. Fortsätt vispa så kolan blir ett med grädde . När chokladbotten svalnat dela den i 3 delar. Fördela vinbärskrämen på två bottnar och lägg samman. Bred över grädden. Pudra kakao på sidorna. Spritsa mönster om du önskar. Toppa med kaffemaränger, rostad mandel och vinbär.