Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladtårta med tryffel

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

En mäktig chokladtårta för många gäster. Älskar du kladdkaka så är det här receptet för dig. En riktigt maffig chokladdessert för kladdkaksälskaren!

Ingredienser

20 bitar

Chokladtårta

  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl

Tryffel

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 200 g mörk choklad
  • 0,5 dl rostade pinjekärnor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
  2. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten.
  3. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen cirka 1 timme.
  4. Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna. Låt stå kallt minst 1 timme före servering. Skär i smala bitar.