Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Maffig chokladtårta med kokos

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Riktigt maffig chokladtårta med kladdkaka som botten och ett täcke av ganache. Toppa med riven kokos och servera med lättvispad grädde.

Ingredienser

12 bitar

Kladdkaka

  • smör och vetemjöl till formen
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker

Ganache

  • 100 g mörk choklad, hackad
  • 1 dl vispgrädde

Att strö över

  • 2 msk riven kokos

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en springform cirka 24 centimeter i diameter och pudra lätt med vetemjöl.
  3. Smält smöret och ställ kastrullen åt sidan.
  4. Rör ihop ägg och socker i en skål.
  5. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Tillsätt smöret och blanda ihop med smeten. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter. Låt kakan svalna helt och gör sedan ganachen.
  6. Hacka chokladen och lägg den i en skål.
  7. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills all choklad smält. Låt svalna något och häll sedan ganachen över kakan och strö över kokosen.
  8. Låt kakan stå i rumstemperatur i 4-5 timmar eller sätt in den i kylen tills den stelnat, det tar ett par timmar.