Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Chokladtårta med chokladspån och påskägg

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 9 st har redan röstat

Det behövs en kraftig mixer för att finfördela chokladen. Testa att mixa några bitar. Om det inte går, riv chokladen på rivjärn först.

Ingredienser

8 bitar

Botten

  • 100 g mörk choklad
  • 150 g mandelmjöl
  • 1 tsk kakaopulver
  • 3 msk kokossocker
  • 100 g smör, skuret i bitar
  • 3 äggulor
  • 3 äggvitor

Kräm

  • 2 dl grädde
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • 200 g cream cheese
  • 100 g mascarpone
  • 1 dl siktat florsocker

Garnering

  • 50 g vit choklad
  • 50 g mörk choklad
  • godisägg

Så här gör du

  1. Klä en kakform med låstagbar kant med bakplåtspapper.
  2. Botten: Finfördela chokladen i en mixer. Tillsätt mandelmjöl, kakao, kokossocker och smöret skuret i bitar och mixa ihop. Tillsätt gulorna. Kör till en smidig massa och lägg den i en bunke.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner äggvitan i två tre omgångar till choklad- och nötmassan och blanda försiktigt med hjälp av slickepott.
  5. Lägg och bred ut choklad- och nötsmeten i kakformen.
  6. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter, eller tills kakan är genomgräddad, känn med provsticka. Låt kallna.
  7. Kräm: Koka upp hälften av grädden i en liten panna. Lägg i den mörka chokladen. Låt stå cirka 5 minuter och rör om till en slät chokladmassa.
  8. Lägg cream cheese, mascarpone och florsocker i en bunke och rör ihop med elvisp. Tillsätt chokladmassan och vispa ihop. Tillsätt grädden och vispa ihop till en kräm.
  9. Toppa den kalla chokladkakan med krämen, bred lite av krämen runt tårtan. Garnera med hyvlad vit- och mörk choklad. Garnera med godisägg.